Studiebeurs+ 2020 gaat niet door

Update: 21 juli 2020

De Studiebeurs+ gaat zich – in samenspraak met de Decanenkring Rotterdam – de komende maanden focussen op het ontwikkelen van een lesbrief voor decanen en mentoren. Dit willen wij bieden als handreiking, waarin vooral de routes naar de online activiteiten van de deelnemende HO-instellingen aan de Studiebeurs+ worden aangegeven.

De drie pijlers zullen gericht zijn op:

  • “Welke studie past bij mij?”
  • “Hoe kom ik meer te weten en wat wil ik weten voordat ik mijn studie kies?”
  • “Hoe meld ik me aan en wat moet ik daar allemaal over weten?

Studiebeurs+ is een jaarlijkse voorlichtingsavond voor havo 4/5 en vwo 5/6 leerlingen uit de regio Rotterdam. Decanen van de vo-scholen melden de deelnemende klassen aan.

Leerlingen mogen maximaal één ouder/begeleider meenemen en worden tijdens de beurs op verschillende manieren geïnformeerd over een vervolgopleiding op een hogeschool (hbo) of universiteit (wo). Circa 30 landelijke hbo-instellingen en universiteiten zullen zich presenteren op de opleidingenmarkt. Daarnaast geven maar liefst meer dan 150 verschillende opleidingen een klassikale voorlichting. 
Studiebeurs+ is van 16.30 - 22.00 uur.


Opleidingenmarkt

Circa 30 landelijke hbo- en wo-instellingen staan met een stand op de opleidingenmarkt klaar om jou te informeren over alle opleidingen die zij aanbieden. Je kunt in gesprek gaan met voorlichters en er is informatiemateriaal beschikbaar om thuis nog eens door te lezen.

Klassikale voorlichting

Om je nog verder te verdiepen in een opleiding, is het ook mogelijk om klassikale, opleidingsspecifieke voorlichtingen bij te wonen. Er zal onder andere gesproken worden over de inhoud van de opleiding, de beroepsmogelijkheden en de toelatingseisen. Er zijn ruim 150 verschillende opleidingen waaruit je kunt kiezen. Je kunt je voor maximaal 3 voorlichtingen aanmelden. Een voorlichting duurt 30 minuten.