Studiebeurs+ 2022 gaat niet door

Update: september 2022
In het najaar gaan wij met de decanenkring regio Rotterdam en de deelnemen HBO en WO instelling in gesprek om de toekomst van Studiebeurs+ te bespreken. Is de huidige opzet voor iedereen nuttig en houdbaar? Zijn er misschien juist andere wensen? 
Wil je meedenken? Stuur een mail naar
info@studiebeursplus.nl.


Studiebeurs+ is een jaarlijkse voorlichtingsavond voor havo 4/5 en vwo 5/6 leerlingen uit de regio Rotterdam. Decanen van de vo-scholen melden de deelnemende klassen aan.

Leerlingen mogen maximaal één ouder/begeleider meenemen en worden tijdens de beurs op verschillende manieren geïnformeerd over een vervolgopleiding op een hogeschool (hbo) of universiteit (wo). Circa 30 landelijke hbo-instellingen en universiteiten zullen zich presenteren op de opleidingenmarkt. Daarnaast geven maar liefst meer dan 150 verschillende opleidingen een klassikale voorlichting. Studiebeurs+ is van 16.30 - 22.00 uur.


Opleidingenmarkt

Circa 30 landelijke hbo- en wo-instellingen staan met een stand op de opleidingenmarkt klaar om jou te informeren over alle opleidingen die zij aanbieden. Je kunt in gesprek gaan met voorlichters en er is informatiemateriaal beschikbaar om thuis nog eens door te lezen.

Klassikale voorlichting

Om je nog verder te verdiepen in een opleiding, is het ook mogelijk om klassikale, opleidingsspecifieke voorlichtingen bij te wonen. Er zal onder andere gesproken worden over de inhoud van de opleiding, de beroepsmogelijkheden en de toelatingseisen. Er zijn ruim 150 verschillende opleidingen waaruit je kunt kiezen. Je kunt je voor maximaal 3 voorlichtingen aanmelden. Een voorlichting duurt 30 minuten.