Studiebeurs+

De vierde editie van Studiebeurs+ heeft plaatsgevonden op dinsdag 20 november 2018 bij Hogeschool Inholland Rotterdam. Houd de website in de gaten voor de nieuwe datum in 2019!

Studiebeurs+ is een jaarlijkse voorlichtingsavond voor havo 4/5 en vwo 5/6 leerlingen uit de regio Rotterdam. Decanen van de vo-scholen melden de deelnemende klassen aan.

Leerlingen mogen maximaal één ouder/begeleider meenemen en worden tijdens de beurs op verschillende manieren geïnformeerd over een vervolgopleiding op een hogeschool (hbo) of universiteit (wo). Circa 30 landelijke hbo-instellingen en universiteiten zullen zich presenteren op de opleidingenmarkt. Daarnaast geven maar liefst meer dan 160 verschillende opleidingen een klassikale voorlichting. 


Opleidingenmarkt

Circa 30 landelijke hbo- en wo-instellingen staan met een stand op de opleidingenmarkt klaar om jou te informeren over alle opleidingen die zij aanbieden. Je kunt in gesprek gaan met voorlichters en er is informatiemateriaal beschikbaar om thuis nog eens door te lezen.

Klassikale voorlichting

Om je nog verder te verdiepen in een opleiding, is het ook mogelijk om klassikale, opleidingsspecifieke voorlichtingen bij te wonen. Er zal onder andere gesproken worden over de inhoud van de opleiding, de beroepsmogelijkheden en de toelatingseisen. Er zijn ruim 160 verschillende opleidingen waaruit je kunt kiezen. Je kunt je voor maximaal 3 voorlichtingen aanmelden. Een voorlichting duurt 30 minuten.